Zelf Plukken

Werkt zo:

1. Kom naar de Pluktuin met uw eigen zakjes en bakjes*.

2. Oogst wat u nodig hebt (houd de verschillende producten apart).

3. Weeg uw oogst bij het verkooppunt en reken af (met pin of contant).

4. Geniet van uw agroecologische, verse en lokale groente!

*Als u zelf bakjes meeneemt, kom dan eerst naar het verkooppunt om ze te wegen. Zo voorkomen we dat u aan het einde ook het gewicht van uw bakje afrekent!

Twee Pluktuinen, één locatie?

Pluktuin Sayuran is een zelfoogsttuin gelegen binnen Pluktuin de Bosrand, en wordt beheerd door voormalig WUR student Chris Chancellor. We huren vier stukken grond van Petra, de eigenaar van Pluktuin de Bosrand, waardoor de twee bedrijven op hetzelfde stuk land gelegen zijn, hoewel we veel samenwerken! We reken de producten wel apart af: Pluktuin Sayuran voor verse groente en plantgoed, Pluktuin de Bosrand voor bloemen, bessen, fruit en theekruiden.

Het idee is dat u seizoens- en streekproducten zelf kunt oogsten en die daarna per gewicht of stuk afrekent.

Hoe weet ik wat er beschikbaar is?

De ‘Nu te Plukken‘ pagina op onze site wordt up-to-date gehouden met wat er nu geoogst kan worden. U kunt ons ook op Twitter, Instagram en Facebook volgen voor updates van het huidige seizoensaanbod. Anders kunt u gewoon langs de tuin lopen of fietsen en ons bord langs de weg bekijken. Of kom gewoon binnen om te vragen wat er rijp is!

Wat zal ik meenemen?

Zakjes/bakjes

Idealiter neemt u uw eigen herbruikbare zakjes en bakjes mee, zodat we het gebruik van wegwerp- en plastic producten kunnen reduceren. Mocht u deze niet hebben, dan helpen wij u graag met een papieren zakje.

Oogstgereedschap

Wij oogsten bij voorkeur met de hand, dus u hoeft uw eigen schaar en handschoenen niet mee te nemen. Dit mag uiteraard wel!

Hoe weet ik waar alles is en hoe ik groente moet plukken?

Alle oogstbare groenten zijn gelabeld met zowel het type als de variëteit. Eigenaar Chris zal natuurlijk aanwezig zijn om u een rondleiding te geven en u alles uit te leggen.

Deze uitleg kunt u al bekijken op deze website (hyperlink under ‘webiste’). Klik op de specifieke groentesoort om de uitleg te bekijken.

Hoeveel mag het kosten en hoe kan ik betalen?

Prijzen

Alle prijzen zijn te vinden op deze website en daarnaast ook op de borden in de tuin. Voor saladeblaadjes hanteren wij een gestandaardiseerde prijs van E1,50/100g, waardoor u altijd een heerlijke en diverse mix kunt oogsten.

Ondanks onze grote verscheidenheid aan verse producten, ligt onze prijs onder of gelijk aan die van de omliggende supermarkten!

Afrekenen

Als u alles wat u wilt hebben heeft geplukt, wordt uw oogst gewogen bij het verkooppunt en wordt de prijs berekend. U kunt dan pinnen of contant betalen*.

*In verband met de huidige coronavirussituatie accepteren we tijdelijk alleen pinnen. Bedankt voor uw begrip!